Regulament de participare

 

Regulament Cros Aleargă și Ajută

Acest regulament se aplica in cadrul evenimentului Alearga si ajuta, eveniment  organizat de  Asociatia Prietenii Spitalului “Dr. C-tin Opris”, ce are ca scop promovarea alergarii in aer liber.
Prin participarea la acest Eveniment, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si a legislatiei in vigoare aplicabile. De asemenea, participantii trebuie sa semneze declaratia pe proprie raspundere, pusa la dispozitie de catre Organizatori cu ocazia ridicarii kitului de participare.
 

1. Caracteristicile evenimentului

Alearga si Ajuta este un eveniment de alergare pentru amatori si sportivi ce se desfasoara pe Campul Tineretului. Proba este o tura populara, necompetitiva, perfecta pentru cei care vor sa faca miscare si socializare. Este si o ocazie de a petrece timp impreuna. 
 
Traseul de desfasurare a evenimentului va fi marcat cu banda si va avea in anumite puncte, voluntari din partea organizatorilor, care vor indica directia de alergare. Va rugam sa urmariti exclusiv marcajul oficial si indicatiile voluntarilor de pe traseu.
 
Acest eveniment se adreseaza oricarui pasionat de alergare si/sau un stil de viata activ.
 

2. Taxa de participare

Taxa de participare pentru eveniment este de 50 lei
Aceasta include:
– Puncte de alimentare si hidratare la start/finish 
– Traseu  marcat
– Asistenta medicala
– Secret box la finalul cursei

3. Înscrierea

Pentru a face inscrierea, fiecare dintre participanti trebuie sa completeze formularul online de inscriere de pe site-ul oficial, www.aleargasiajuta.ro, sectiunea „Inscrie-te” conform instructiunilor din pagina respectiva.
Fiecare participant semneaza la inscriere o declaratie pe proprie raspundere prin care declara ca este apt sa alerge, intelege si recunoaste riscurile de accidentare ce pot aparea pe traseu si le asuma in totalitate si va exonera de orice raspundere organizatorii si sponsorii evenimentului in cazul in care vor suferi orice fel de prejudiciu, accident sau deces.
Plata taxei de participare se poate face conform indicatiilor din emailul primit dupa inregistrare.
In cazul neachitarii contributiei in acest termen, procesul de inscriere trebuie reluat cu aplicarea conditiilor de la reluarea inscrierii.
Se fac inscrieri si validari la fata locului.  Se achita inscrieri cash.
In cazul retragerii din competitie cu mai mult de 30 de zile inainte de start, contributia de participare  nu va putea fi returnata .
 

4. Echipament recomandat

– Bluza/tricou de alergare
– Pantaloni alergare
– Pantofi sport cu talpa aderenta
– Echipamentul recomandat trebuie adaptat in functie de conditiile meteo de la momentul startului.
 

5. Startul si finish-ul

Startul si finish-ul se va face la secunda cu ajutorul arbitrului. 

6. Ridicarea kitului de participare

Ridicarea numarului de concurs se va face pe baza actului de identitate (CI sau certificat de nastere in cazul minorilor mai mici de 14 ani) si a declaratiei pe proprie raspundere semnata de catre participant. Declaratia va fi trimisa fiecarui participant odata cu emailul de confirmare a inregistrarii.
 

7. Traseu concurs 

Detalii de unde pana unde?
Traseul de alergare va fi semnalizat de catre organizator cu banda de marcare si va fi supravegheat de arbitri de cursa, amplasati in diferite puncte ale traseului.
 

8. Respectarea regulilor de siguranta

Fiti prudenti si nu ezitati in cazul in care observati un incident sau un alt participant care are nevoie de ajutor, va rugam sa anuntati acest lucru la cel mai apropiat voluntar.
Organizatorul nu isi asuma nici o responsabiliate pentru pierderi sau pagube material, expunere la circumstante extreme:boala, conditii meteorologice, accidentari provocate de conditiile alergarii, vatamare corporala.
 

9. Drepturi de autor

Prin inregistrarea in competitive, toti participantii vor autoriza automat, sa foloseasca si sa reproduca  orice material continand declaratii sau imagini cu participantii in alergare sau nu. Materialele si pozele vor fi utilizate pentru promovarea evenimentului
 

10. Note finale si penalizări

Prin participarea la aceasta competitie, participantii sunt de accord sa respecte si  sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament.
Regulamentul este intocmit si este facut public conform legislatiei romanesti, fiind disponibil pe site-ul www.aleargasiajuta.ro. Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica sau a schimba prezentul Regulament Oficial, urmand ca astfel de modificari sa intre in vigoare numai dupa publicarea unui anunt prealabil de prezentarea a acestor modicari pe site-ul www.aleargasiajuta.ro
 
Organizatorii se obliga, de asemenea , sa respecte prevederile Legii nr.363/2018 privind protectia datelor personale. Prin urmare, organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor persoanle ale participantilor la prezentul eveniment si sa utilizeze conform prezentului Regulament si legilsatiei in vigoare. Organizatorii nu sunt responsabili pentru nici o expunere neautorizata a informatiilor personale si confidentiale cauzate de atacuri cibernetice sau furturi.
Prin inscrierea la evenimentul Alearga si Ajuta, paticipantii sunt de accord sa primeasca din partea organizatorului despre activiatea acestuia, despre alte evenimente organizate de acesta sau la care acesta are calitate de partener.